Lucruri care iti dau de gandit

Sub 0,1% din populatia lumii detine 45% din bogatiile acesteia (358 de miliardari). 1.3 miliarde de oameni traiesc cu venituri de sub 1 $ pe zi.

In Etiopia se moare de prostie. Nefiind un sistem educational, oamenii fac dupa cum cred. Nu stiu sa faca agricultura, sa creasca animale si sa ia masuri medicale de baza. Etiopia e singura tara din lume care nu a facut ajustarile de calendar, si in care momentan Craciunul e sarbatorit vara.

Piata de apa plata este in continua crestere, cu toate ca apa este gratuita.

Tehnologia pentru masinile electrice este desavarsita.  Exista  deja masina electrica ce poate depasi 500 km/h, masina electrica cu autonomie de 400 km si masini electrice extrem de fiabile. Pretul, insa, este minim triplu fata de o masina similara pe benzina. Costul principal (peste 50% din valoare) il reprezinta bateriile. Iar actionarii principali ai celor mai mari firme de baterii… sunt magnati ai industriei petrolului.

In Japonia exista abonamente la internet de 500 mbps

Daca omul a fost pe luna in anii 70… de ce nu s-a mai dus vreodata?

Peste 30% din suprafata arabila a lumii este nefolosita sau folosita in mod ineficient si insuficient. Cu toate acestea, 15 milioane de oameni mor de foame anual

Banii nvestiti doar in razboiul din Irak ar putea eradica saracia absoluta si foametea la nivel mondial

Ok, ma opresc aici… momentan ;)    Pt “nesatui” mai apar niste date interesante aici:

http://library.thinkquest.org/C002291/high/present/stats.htm

This entry was posted in Filozofice si de pus pe ganduri. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lucruri care iti dau de gandit

  1. Moshu 20 says:

    Nu pot concepe un Dumnezeu care-şi răsplăteşte şi pedepseşte creaturile, sau are o voinţă de felul celei pe care o găsim în noi. Nici nu pot, nici nu aş vrea să concep că un individ supravieţuieşte morţii fizice; să îndrăgească astfel de gânduri sufletele slabe, din teamă sau egoism absurd. Eu sunt satisfăcut de misterul eternităţii vieţii şi de cunoaşterea unei mici părţi a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înţelegerea unei părţi, oricât de mici, a Raţiunii care se manifestă în natură.
    Lumea asa cum o vad eu

  2. Moshu 20 says:

    Idealurile care mi-au luminat calea şi din când în când mi-au dat curaj reînnoit de a întâmpina viaţa cu voioşie, au fost Bunătatea, Frumuseţea şi Adevărul. Banalele subiecte ale eforturilor umane, posesiilor, succesului exterior, luxului mi s-au părut întotdeauna demne de dispreţ.