De ce am intrat in partidul verde

Iaca raspunsul la o intrebare care mi-am pus-o eu mie timp de 1 an. Pai cum asa vere? Pai… iac-asa…

Acum un an si nitzel am intrat in Partidul verde. Nici nu ştiam ca exista oameni din Partidul verde in Piteşti si nici nu mă aşteptam sa fie. Am aflat de verzi de pe internet. De verzii europeni, nu de cei din România. Si tare m-am bucurat ca exista un sediu central in tara asta unde pot sa mă înscriu. Mi s-a dat jobul sa creez o echipa de tineri la Piteşti si sa reprezint partidul, si la scurt timp mă întâlneam cu verziii din Europa de vest.

Apoi am văzut ca partidul Verde din Romania are o conducere portocalie cu tente roşiatice. Am inteles ca in România nu exista un partid verde, ci sunt 4 partide care se declara de nuanţa asta si care sunt incapabile sa se unească si sa creeze o forţa reala capabila sa aduca solutii concrete. Iar incapacitatea de unire se datorează celor din conducere, care pe langa faptul ca au influente de diferite coloraturi politice mai ţin si morţiş sa fie in varf. Am văzut cum in România politicul este instrumentul hoţiilor legalizate si cum cei care conduc sunt interesaţi strict de interesul personal. Am inteles ca pentru ca România sa poata sa fie la nivelul vestului are nevoie de o reforma aproape completa a clasei politice. Si am văzut cat de greu e. Aşa ca am demisionat. Atat de dezgustat si dezamagit am fost.

La putin timp firma mea principala a intrat in insolventa (in traducere puteam doar sa frec menta si sa platesc impozite), fara nici o vina. Un judecator a calcat toate normele si procedurile juridice si, fara ca macar sa fiu citat, am intrat in insolventa. Ulterior, dupa ce am demonstrat adevarul, am vrut sa cer daune judecatorului, insa… beneficia de imunitate. Am vrut sa cer daune firmei care mi-a cerut insolventa … dar iarasi nu am putut: judecatorii erau in vacanta.

http://ziarobiectiv.ro/social/2840-zapp-ul-a-bgat-in-faliment-firma-piteteanului-andrei-dumitric.html

Au mai fost cateva episoade „socante”, (de exemplu faptul ca depozitul de mărfuri  din Curtea de Arges mi-a fost „curatat” de liderul TNL Arges http://www.stafeta.ro/membru-al-biroului-teritorial-tnl-arges-acuzat-de-furt/) despre care nu povestesc aici, ca nu se apuce spiderii pe pe net sa isi facă pânza pe monitorul tău.

Si după ceva vreme am realizat ca oricât de mult vreau sa ignor si sa uit aceste mizerii, ele vor fii acolo. Nu poţi sa spui ca ai casa curata deoarece ignori mizeria, nu? Si, din pacate, totul porneste din politica. Vorba aia: „Pestele de la cap se-mpute”. Da, dar „de la coada se curata” mi-am zis, si mi-am propus sa devin un „cetatean activ” si sa-mi bag nasul si in treburile orasului (polis-tiko sau politica). Si, uitandu-ma pe „piata” politica din Romania, am regasit Partidul Verde, din care plecasem de mai bine de un an.

Am inteles ca nu trebuie sa ma dau la o parte fiindca nu-mi convine ceva, ci sa stau pe pozitii pana cand ce nu-m convine dispare, se schimba sau se teleporteaza. Am cautat un partid cu „indice de moralitate” maxim (nu ideal, fiindca altfel trebuia sa fac ceva de la 0) si am decis sa ma implic alaturi de „verzi”. Caut in permanenta oameni de caracter, capabili sa aduca o schimbare, si in fiecare zi gasesc motive de speranta. Si ma trezesc in fiecare zi cu dorinta si speranta ca sa vad, macar in jurul meu, o Romanie mai buna.

This entry was posted in Partidul Verde, Politica-au ma doare. Bookmark the permalink.

Comments are closed.