I’m back!!! – 7 sep 2010

Iata ca am revenit!

Pentru cei care m-au urmarit, m-au sustinut si au crezut ca voi aduce o schimbare cu greva fiscala sunt dator cu scuze si mai mult de atat… cu o explicatie.

Anul trecut, in timp ce incercam alaturi de alti nebuni sa facem o opozitie asupra masurilor aberante ale guvernului am avut un incident: pe fond de stres si lipsa de odihna am ajuns in spital, cu perfuzii in mana si medicamente in stomac. Am avut obligatia de a nu ma mai stresa, dar am avut suficient timp sa ma gandesc la multe lucruri. Am inteles ca opozitia noastra, fara sa o dorim cu implicatii politice, era exploatata politic.  Am aflat ca o parte din oamenii care declarau ca vor merge pana la capat s-au retras la prima bataie de vant. Si mi-am dat seama ca solutia nu este sa nu platesti taxe.

Nu ma contrazic singur,  desi citind paragraful de sus vei crede contrariul. Am decis sa nu platesc taxe si imi mentin afirmatia. Nu are sens sa platesc bani unui sistem care nu ii foloseste pentru popor ci pentru interese private, si mereu se plange ca nu are si ca trebuie mai muuuuulti bani. Dar mai devreme sau mai tarziu mergand pe acest drum ne vom duce in cap, ca natie. Deja suntem o colonie economica si nu un stat suveran. Deja nu mai suntem stapani pe activele tarii, deja ne vindem terenul agricol cu 10% din valoarea sa din vest, deja ne trimitem copii si intelectualii in strainatate (asa cum inainte turcii luau ieniceri si spahii), deja Romania este confundata pentru actuala generatie de vestici cu “Tigania”, desi acum 100 de ani eram a 4-a putere europeana iar acum cativa zeci de ani exportam in aproape statele lumii si eram un factor de echilibru local. Un stat suveran si independent in adevaratul sens al cuvantului.

Solutia nu este sa nu mai dam bani (aceasa e doar o masura). Nici sa plecam din tara. Si nici sa ne resemnam. Solutia este una singura: SA NE TREZIM!!! Sa luptam! Sa intelegem! Sa avem opinii! De aceea am decis sa revin. Nu fiindca acum am mai mult timp. Nu fiindca imi este mai usor sau deoarece imi merge mai bine. Ci fiindca am obligatia sa fiu un exemplu si sa fac ceea ce cred.

In perioada urmatoare, lunga sau scurta, voi incerca sa scriu ce gandesc.

Voi aborda Politica, fiindca m-am saturat sa spun ca “sunt satul de politica”. Nu, nu e adevarat. Nu sunt satul de politica, ci de modul in care se face acum politica.

Voi scrie despre religie, fiindca consider ca un om nu poate sa fie puternic decat avandu-l pe Dumnezeu alaturi. Deoarece orice ai face nu are valoare daca nu este facut cu dragoste si cu buna credinta, repsectand inainte de toate legile morale pe care fiecare le are in sine insusi.

Voi adresa invitatii la gandire. Suntem intoxicati de prea mult timp cu ganduri si opinii servite pe tava, incat rotitele neuronilor nostrii s-au cam blocat. Traim, intocmai ca in Matrix, intr-o realitate bazata pe minciuni, iluzii si umbre. Am uitat de unde am plecat, cine suntem si ce suntem datori sa facem. Nu mai intelegem ce se intampla in jurul nostru si actionam precum o turma manata de instincte. E cazul sa gandim cu propria minte, desi e greu.

Voi lauda pe cei care mai cred in NOI. In ROMANIA ADEVARATA. Fiindca sunt multi romani adevarati care lupta, dar fiecare pe frontul sau. Sunt multi care au luptat singuri si acum sunt dezamagiti, obositi si satui.  Trebuie sa ne cunoastem. Trebuie sa construim ceva IMPREUNA si sa aducem o schimbare in bine, nu doar de dragul schimbarii.

Si am nevoie de tine, cel care citesti, sa te implici.  Sa comentezi, sa dezbati, chiar sa contrazici daca e cazul. Aceasta este pentru mine dovada ca ai decis sa nu stai intr-un loc caldut si sa te implici. Iar… Dumnezeu ii iubeste pe cei curajosi.


This entry was posted in Bla bla pe diverse teme, Filozofice si de pus pe ganduri. Bookmark the permalink.

One Response to I’m back!!! – 7 sep 2010

  1. Marius says:

    Salut

    Imi pare bine ca ai revenit. Astept postari interesante.