Criza, taxele si dragostea de tara 2

Nu stiu de ce, dar atat dl Basescu, cat si dl Boc impreuna cu toata satra de consilieri ai lui dansu’ mi se par niste idioti. Incompetenti. Imaturi. Si nu am decat sa le arat degetul mijlociu, in forma de I. Fiindca prin noile masuri tot ce vor obtine este o si mai mare pondere a banilor “negrii” si “gri”, evident neimpozabili, dintr-un motiv banal: pentru o noua categorie de oameni nu o sa mai fie profitabil sa lucreze legal pe noile taxe!

Pai nenica, hai sa vedem cat plateste impozite o firma din 100 de lei incasati, ca sa dea la fraieru’ de angajat un ban:

 1. TVA 19%, adica 16 lei, si mai raman 84
 2. Contributii salariale angajator, cam 22% adik 18,5 lei. Deci mai raman 65,5 lei
 3. Contributii salariale angajat, CAS, Sanatate si somaj – 16,5% + 16% din ce ramane ca .. impozit pe profit – total 30% adica 19,5 lei. Deci mai raman 46 in cazul ideal
 4. Daca angajatul are risc de toxicitate, inaltime etc, mai raman cam 43 de lei, iar daca mai scadem si faptul ca firma mai trebuie sa plateasca si diferite alte taxe sub forme de licente, taxe de monitorizare, taxe de exploatare, etc fara a lua in calcul obijnuitele amenzi si taxe locale, ajungem la concluzia ca statul ia cam 60% din banii fiecarui salariat.
 5. OARE???? NU! Ati auzit de inflatie? E cifra aia, cam de 5% pe an. Si cifra asta spune ca practic cu atat s-au devalorizat banii tai si ai lu’ vecinu’. Si cum se devalorizeaza un ban? Pai, daca statul pe langa banii din circulatie mai tipareste inca 5% sa isi acopere gaurile, inseamna ca practic devalorizeaza toti banii de la firme si populatie cu 5% si isi pastreaza 5% in visterie. Ce jmecherie frate!!!

Deci cat face statul? ~ 65%? DAP!! Statul castiga dublu fata de orice muncitor onest!

Si ce ne da statul pe banii astia?

 • autostrazi nema si drumuri cu gropi. Iar cand ne va face autostrazi (oare?), o sa ne puna sa le platim, de parca nu ar fii fost deja platite. Dar pana una alta, baga radare si scoate amenzi, ca cica circulam prea repede pt calitatea drumurilor (girofaru’ mumii tale!!)
 • Servicii medicale gratuite de toata jena, iar ca sa te asiguri ca te mai ridici de pe masa de operatie sau ca iti da diagnosticul corect trebuie.. cotizat local. (stai-ar bisturiu’-n gat)
 • medicamente compensate.. in limita stocului.
 • legi facute pt granguri
 • sistem educational de kko! (deja mi-e sila sa comentez)
 • si o sumedenie de drepturi teoretice dar greu aplicabile sau inaplicabile.

Si sincer poate acceptam toate astea, daca nu vedeam colectia de masini din fata parlamentului, birourile mai marilor si vilutele ascunse. De conturi… nu am apucat sa vad, sincer!

Imi iubesc tara. O spun raspicat. Dar NU iubesc conducatorii ei! NU iubesc sistemul care transforma oamenii cinstiti in sclavi si marionete numai bune sa ofere votori dar nu sa si primeasca. NU pot sa fiu de acord. Asa ca voi face tot ce face un bun cetatean mai putin un lucru: sa imi platesc taxele! nu vreau sa alimentez acest sistem putred si hapsan, care ne inrobeste. Declar casa la valoare minima, ii cer lu’ sefu’ bani pe naspa, sa fie doar minim pe economie pe cartea de munca, si o sa intreb intotdeauna orice firma de servicii ce discount o sa imi faca daca nu mai solicit factura sau bon fiscal. Iar daca vreau sa fac ceva in paticular in nici un caz nu imi (mai) fac firma. Ai nevoie de mine? banu’ jos! vreau cei 35% ai mei de drept, iar din ceilalti 65% numai jumatate. Deal?

This entry was posted in Greva fiscala, Politica-au ma doare and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.